Шоколад

Бял, натурален или млечен шоколад, в различна форма и големина с възможност за персонализация на самия шоколад.

Шоколадови бонбони

Изкусителни ръчни или формовани шоколадови бонбони в красиви брандирани опаковки създадени специало за Вас!

Ментови и фруктови бонбони

Ментови и фруктови бонбони с различни вкусове в метални или PVC опаковки.

Бисквити

За допълнение към сладките изкушения и една подходяща напитка.

Напитки

За допълнение към сладките изкушения и една подходяща напитка.

Първото шоколадово яйце

С какво асоциирате Великден? Църква? Зайчета? Яйца? Шоколад?

Хората празнуват пролетта с яйца от хиляди години, много преди основаването на християнството като религия. Яйцата символизират новия живот и древните народи (гърци, римляни, египтяни и перси) са използвали варени яйца в пролетните чествания. Напълно естествено било празничната традиция да намери място в новата религия.

И така, яйцата и Великден вървят ръка за ръка от доста време… Но как е бил намесен шоколадът?

Всъщност, невъзможно е да се каже със сигурност кой и защо е изобретил шоколадовото яйце. Но то започва да се появява във Франция и Германия в началото на 19-ти век. И никак не било толкова неустоимо, колкото е днес, защото съдържало 50% мазнини, което го правело трудно усвоимо от организма. Производителите се заели с тежката задача да променят рецептата, за да създадат по-лека и вкусна форма на черен шоколад. През 1866г шоколадовата компания Cadbury успява да съкрати наполовина мазнините в шоколадовото яйце и през 1875г пуска първата пардида. След това е добавено млякото в рецептата за шоколадовите яйца и така се стига до най-масово разпространения шоколад днес – млечния.

По традиция, хората си подаряват шоколад – на Великден и по други поводи. Не само защото е в интересна форма с фундаментално значение. Шоколадът сам по себе си винаги е носител на положителни емоции.

Flame Egg - out of package

Споделете в ...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Вашият Браузър е стар! Моля обновете вашия браузър или пробвайте друг браузър за да се насладите на пълната функционалност на този и други сайтове.
JavaScript не е активиран! Моля активирайте JavaScript за да се насладите на пълната функционалност на този и други сайтове.